Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
  • RUS
SWEECO SWEECO
  • Sākums
  • Veikals
  • Informācija
    • Piegāde
    • Apmaksa
    • Preču atgriešana
    • Noteikumi
  • Kontakti
  • Blogs

Tējas zieds: kā pareizi uzvārīt šo unikālo tēju?

14. okt. 2024, Nav komentāru

mndqcomkukg40gwgs0gg4o0o08goso.jpgTējas zieds ir pārsteidzošs veidojums, kas pārstāv skaisti sasietu tējas lapu un ziedu pumpuru. Uzvārīšanas laikā šis pumpurs atveras, piedāvājot ne tikai gardu dzērienu, bet arī vizuālu baudījumu. Bet kā pareizi uzvārīt tējas ziedu, lai pilnībā izbaudītu tā garšu un skaistumu?

Kas ir tējas zieds?

Tējas zieds, kas pazīstams arī kā ziedošā tēja, ir rūpīgi ar rokām sasiets tējas lapu kūlītis ar dabīgiem ziediem iekšpusē. Parasti tas tiek gatavots no baltās vai zaļās tējas, un dekorēšanai tiek izmantoti tādi ziedi kā jasmīns, amarant, lilija vai krizantēma. Galvenā burvība notiek, kad jūs pārlejiet šo kūlīti ar karstu ūdeni: tējas zieds sāk lēnām atvērties, pārvēršot parasto tējas dzeršanu estētiskā baudījumā.

Kā izvēlēties piemērotu trauku?

Tējas zieda uzvārīšana ir pirmkārt vizuāls process, tāpēc labākais veids, kā to pagatavot, ir izmantot caurspīdīgu tējkannu vai glāzi. Tas ļauj pilnībā izbaudīt to, kā tējas pumpurs atveras ūdenī.

Ideāli derēs stikla tējkanna ar tilpumu no 400 ml līdz 1 litram. Ja tējas zieds ir neliels, var izmantot glāzi ar tilpumu ap 300 ml. Galvenais ir nodrošināt, lai būtu redzama visa procesa burvība.

Ūdens: temperatūra un kvalitāte

Lai pareizi uzvārītu tējas ziedu, ir jāizmanto kvalitatīvs ūdens, vislabāk filtrēts vai pudelēs pildīts. Ir svarīgi arī kontrolēt ūdens temperatūru. Tā kā ziedošā tēja bieži tiek pagatavota no baltās vai zaļās tējas, ūdenim nevajadzētu būt pārāk karstam – 80-85°C būs ideāli.

Kā noteikt temperatūru? Var izmantot tējas termometru vai ļaut vārošajam ūdenim nedaudz atdzist apmēram 3-5 minūtes.

Soli pa solim instrukcija, kā uzvārīt tējas ziedu:

  1. Sagatavojiet trauku. Paņemiet tīru stikla tējkannu vai glāzi, lai varētu baudīt zieda izplaukšanas procesu.
  2. Ielejiet ūdeni. Sasildiet ūdeni līdz 80-85°C un uzmanīgi ielejiet to tējkannā vai glāzē.
  3. Pievienojiet tējas ziedu. Viegli ielieciet sasieto tējas pumpuru karstā ūdenī. Sākumā tas noslīdēs apakšā, bet pēc tam lēnām celsies augšup un sāks atvērties.
  4. Izbaudiet skatu. Zieda atvēršanās process var ilgt 3-5 minūtes. Šajā laikā tēja pakāpeniski piesātināsies ar aromātiem un garšām, kas ir tējas lapās un ziedos.
  5. Gatavs lietošanai. Kad zieds ir pilnībā atvēries un tēja ir kļuvusi gaiša un aromātiska, varat to liet uzmanīgi pa krūzēm. Atcerieties, ka tējas ziedu var parasti uzvārīt 2-3 reizes, pakāpeniski atklājot jaunus garšas toņus.

Svarīgi atcerēties:

  • Nelietojiet verdošu ūdeni – pārāk augsta temperatūra var iznīcināt tējas smalko garšu un sabojāt zieda izskatu.
  • Nepārspiediet tēju pārāk ilgi – tas var padarīt dzērienu pārāk rūgtu. Tiklīdz tēja ir kļuvusi pietiekami stipra, pārlejiet to krūzēs.

Garšas un aromāta nianses

Tējas ziedam ir smalka garša ar ziedu un augļu notīm. Parasti baltā vai zaļā tēja, kas tiek izmantota šāda dzēriena pagatavošanai, piešķir dzērienam vieglumu un svaigumu, savukārt pievienotie ziedi piešķir tam smalku aromātu. Tas ir ideāls dzēriens tiem, kuri dod priekšroku izsmalcinātām, ne pārāk stiprām tējas garšām.

Nobeigums

Tējas zieda uzvārīšana ir unikāls rituāls, kas apvieno estētiku un garšas baudījumu. Šī tēja ne tikai izceļas ar izsmalcinātu aromātu, bet arī sniedz vizuālu prieku. Pareizi to pagatavojot, jūs varat izbaudīt ne tikai īpašu dzērienu, bet arī īstu mākslas darbu, kas atklājas tieši jūsu acu priekšā.

Izmēģiniet šo pārsteidzošo procesu un padariet savu tējas dzeršanas laiku patiesi īpašu!

Augu piens

16. mai. 2023, Nav komentāru
Augu piens ir lieliska alternatīva dzīvnieku pienam tiem, kuri cieš no alerģijām, laktozes nepanesības vai vienkārši vēlas savu uzturu padarīt daudzveidīgāku un veselīgāku. Augu izcelsmes pienu var pagatavot no dažādiem riekstiem, sēklām, graudiem un pupiņām. Taču ne vienmēr ir ērti un ekonomiski veikalā iegādāties gatavu augu izcelsmes pienu vai pavadīt laiku tā pagatavošanai mājās.
Piedāvājam Jums unikālu produktu – pastas, no kurām ļoti ātri var pagatavot augu pienu. Tās ir dabīgas un garšīgas pastas no mandelēm, Indijas riekstiem, sezama, kokosriekstiem, kaņepēm, kas nesatur konservantus, krāsvielas, garšas un citas kaitīgas piedevas. Jūs varat izvēlēties makaronus atbilstoši savai gaumei un vajadzībām. Lai no mūsu pastām pagatavotu augu izcelsmes pienu, atliek tikai atšķaidīt pastu siltā ūdenī proporcijā viena ēdamkarote pret glāzi ūdens un samaisīt. Iegūsi gardu un garšīgu augu pienu, no kura var pagatavot kafiju, tēju, putras, smūtijus, desertus un citus ēdienus. Augu izcelsmes piens no mūsu pastām saglabā visas derīgās riekstu īpašības un nezaudē svaigumu vairākas dienas ledusskapī.
Mūsu pastas ir ne tikai ērts un veselīgs veids, kā iegūt augu izcelsmes pienu, bet arī videi draudzīgs. Jūs ietaupāt resursus un samazinat atkritumu daudzumu, jo nepērkat plastmasas iepakojumu un neizmetat riekstu pārpalikumus pēc piena spiešanas.
Ja vēlaties izmēģināt mūsu pastas un pagatavot savu augu pienu, tad pasteidzieties tos pasūtīt mūsu mājas lapā vai apmeklējiet mūsu veikalu. Šeit jūs atradīsiet plašu dažādu sēklu un riekstu pastas izvēli.
Augu izcelsmes pienu var izmantot dažādās receptēs, piemēram:
- Kaši. Augu piens graudaugiem piešķir krēmīgumu un bagātīgu garšu. Varat izvēlēties jebkuru augu izcelsmes pienu, kas jums patīk, piemēram, auzu pārslu, mandeļu vai kokosriekstu pienu.
- Smūtijus. Augu izcelsmes piens ir ideāli piemērots smūtiju pagatavošanai, jo padara tos biezākus un barojošākus. Jūs varat sajaukt augu izcelsmes pienu ar augļiem, riekstiem, sēklām un garšaugiem, lai iegūtu veselīgu dzērienu.
- Kafija. No augu piena var pagatavot kafiju ar pienu, latte, kapučīno vai citus kafijas dzērienus. Augu piens piešķir kafijai īpašu aromātu un saldumu. Daži augu piena produkti ir īpaši izstrādāti kafijai, piemēram, barista mandeļu vai barista sojas.
- Deserts. No augu izcelsmes piena var pagatavot dažādus desertus, piemēram, pudiņus, krēmus, putas, kūkas un pīrāgus. Augu izcelsmes piens palīdz desertiem radīt maigu tekstūru un garšu. Varat eksperimentēt ar dažādiem augu pieniem dažādiem desertiem.

Augu izcelsmes piens ir daudzpusīgs produkts, ko var izmantot dažādos ēdienos un dzērienos. Tam ir daudz ieguvumu veselībai un tas ir piemērots dažādām diētām un vēlmēm. Izmēģiniet augu izcelsmes pienu un atklājiet jaunas garšas!


Tahini, ko mēs zinām par šo pastu?

11. apr. 2023, Nav komentāru

Pirmo reizi auga nosaukums semsents, no kura cēlies arābu simsim un latīņu sezams, tika minēts seno ēģiptiešu papirusā Ebers - tīstoumā, kurā ir seno garšaugu un garšvielu saraksts.

Tahini ir sezama sēklu pasta, ko plaši izmanto Tuvo Austrumu, Ziemeļāfrikas un Vidusjūras virtuvēs. Tam ir bieza tekstūra un riekstu garša, un to var pievienot dažādiem ēdieniem, piemēram, humusam, baba ganoush, shawarma un halva. Bet no kurienes radās šie makaroni un kā tie kļuva tik populāri?

Par tahini izcelsmi ir vairākas versijas, taču visizplatītākā no tām to saista ar senajām Mezopotāmijas civilizācijām. Saskaņā ar šo versiju sezama sēklas bija viens no pirmajiem kultivētajiem augiem, ko šajā reģionā audzēja cilvēki. Sezams bija vērtīgs tauku un olbaltumvielu avots, un to izmantoja arī medicīnā un reliģijā. Sezama sēklas var sajaukt ar medu vai vīnogu sīrupu un pagatavot saldumu, ko sauc par halvu. Šis vārds nāk no arābu valodas "halva", kas nozīmē "salds".

Tomēr, lai ražotu pastu no sezama sēklām, bija vajadzīgas plašākas tehnoloģijas. Sēklas bija jāapgrauzdē, jānomizo un jāsasmalcina javā vai dzirnakmenī. Šo procesu varēja izgudrot dažādās vietās neatkarīgi viena no otras, taču viens no iespējamiem izcelsmes punktiem ir senā Uras pilsēta Mezopotāmijas dienvidos (mūsdienu Irāka). Ūra bija viens no tirdzniecības un kultūras centriem 3.-2. gadu tūkstotī pirms mūsu ēras, un tam bija kontakti ar kaimiņu tautām, piemēram, šumeriem, akadiešiem, babiloniešiem un asīriešiem. Urā ir atrasti artefakti, kas liecina par tahini ražošanu un patēriņu. Piemēram, uz vienas no māla tabletēm ar kulinārijas receptēm ir pieminēta pasta, kas izgatavota no sezama un medus.

Tahini izplatījās visā Tuvajos Austrumos, izmantojot tirdzniecības ceļus un kultūras apmaiņu. Tā ir kļuvusi par daļu no ebreju, kristiešu un musulmaņu tradīcijām. Piemēram, ebreju virtuvē no tahini gatavo halafeli – kotletes no aunazirņiem vai favas. Kristīgajā virtuvē tahini pievieno tarator mērcei, ko pasniedz ar zivīm vai dārzeņiem. Musulmaņu virtuvē tahini ir galvenā humusa sastāvdaļa.

Tahini ir bagāts ar dažādām uzturvielām, piemēram, olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām. 100 grami tahini satur aptuveni 18 gramus olbaltumvielu, 51 gramu tauku (no kuriem 88% ir polinepiesātinātās taukskābes), 19 gramus ogļhidrātu (no kuriem 5 grami ir uztura šķiedras) un 590 kilokalorijas. Tahini sastāvā ir arī A, C, E un B grupas vitamīni, kā arī minerālvielas, piemēram, kalcijs, magnijs, fosfors, dzelzs, cinks, varš un selēns.

Pateicoties šim sastāvam, tahini ir vairākas pozitīvas ietekmes uz veselību:

- Stiprina kaulus un zobus. Tahini ir viens no labākajiem augu kalcija avotiem, kas ir būtisks kaulu veidošanai un uzturēšanai. 100 grami tahini satur 960 miligramus kalcija, kas ir 96% no dienas vērtības pieaugušajam. Turklāt tahini satur magniju un fosforu, kas arī veicina veselus kaulus un zobus.

- Samazina holesterīna līmeni un sirds un asinsvadu slimību risku. Tahini ir bagāts ar omega-3 un omega-6 polinepiesātinātajām taukskābēm, kas palīdz samazināt "sliktā" holesterīna (ZBL) līmeni un palielina "labā" holesterīna (ABL) līmeni asinīs. Tas palīdz attīrīt asinsvadus no aterosklerozes plāksnēm un novērš koronāro sirds slimību, miokarda infarkta un insulta attīstību.

Interesants par kerobu

25. aug. 2022, Nav komentāru
Pirms dažiem gadiem neviens nebija dzirdējis par ceratoniju. Un ko mēs tagad zinām par šo seno garšvielu un ārstniecības augu, izņemot to, ka tas ir alternatīva kakao un šokolādei, kā noder ceratonija? Ceratoniju pulveri iegūst no ceratonijas koka Ceratonia siliqua augļiem. Tas ir mūžzaļš pākšaugu dzimtas augs, kura dzimtene ir Vidusjūra. Ceratoniju koka augļiem ir savelkoša īpašība, un tos neēd svaigus. Pēc tam, kad pākstis ir žāvētas saulē, tās kļūst saldas. Tāpēc ceratoniju produktiem nav jāpievieno cukurs. Interesanti, ka ceratoniju koks nekad neslimo, un kaitēkļi to apiet. Šī iemesla dēļ visi ceratoniju uzskata par organiskiem. Lietojot ceratoniju, jāatceras, ka garšviela satur daudz fruktozes. Vienā standarta glāzē ceratoniju ir aptuveni 51 g, un, lai gan tas ir dabiski, tas ir jāņem vērā. Starp citu, karobā gandrīz nav tauku, šī ir vēl viena būtiska atšķirība no kakao pulvera. Bez tam, ka ceratonija ir salda, tajā ir daudz olbaltumvielu, pektīnu un šķiedrvielu, tajā ir iespaidīgs vitamīnu un minerālvielu klāsts: vitamīni A, B2, B3 un B6, varš, kalcijs (divreiz vairāk nekā kakao pupiņās!) , mangāns, kālijs, magnijs, fosfors, cinks, selēns. Ceratonijā, atšķirībā no kakao, kafijas un šokolādes, kofeīns un teobromīns nav atrodami. Ceratoniju var ēst ikviens, arī mātes, kas baro bērnu ar krūti. Siltu dzērienu, kas pagatavots no ceratonijas, ir labi dzert pirms gulētiešanas kā vieglu relaksantu. Tas veicina ātru iemigšanu un dziļu miegu. Pulveri var aizstāt ar kakao jebkurā receptē. Ir svarīgi ņemt vērā, ka šajā gadījumā cukura daudzums ir ievērojami jāsamazina, jo ceratonijas dabiskais saldums ir aptuveni uz pusi mazāks nekā parastajam cukuram. Var pievienot smūtijiem un kokteiļiem izmantot kā saldinātāju, cepot maizi, pankūkas un braunijus; mīcīt dzērienus, piemēram, kakao vai karsto šokolādi; pagatavojiet pudiņus vai putas. Sagatavojiet cienastu, ko bērni un pieaugušie dievina. Recepte ir ļoti vienkārša: ceratoniju pulveri sajauc ar maltiem žāvētiem augļiem un riekstiem, pēc tam veido bumbiņas. Tos var apviļāt sezama vai magoņu sēklās, kokosriekstu skaidiņās vai tajā pašā ceratonijā. Kaķu un suņu mīļotāji zina, ka šokolāde ir kaitīga dzīvniekiem. Atšķirībā no ceratonijas! Tā kā tas nesatur teobromīnu, ražotāji bieži pievieno ceratoniju suņu gardumiem, kas tiek izmantoti kā apmācības balva. Ceratoniju pulvera veidā var uzglabāt līdz pusotram gadam. Lai nodrošinātu drošību, diezgan piemērota ir tumša, sausa vieta istabas temperatūrā, kas nav pakļauta tiešiem saules stariem. Ir svarīgi, lai garšvielas tuvumā nesadzīvotu. Ja pulveri ievietosiet hermētiskā stikla burkā, tas būs pilnīgi neskarts un līdz diviem gadiem. Mūsu veikalā var iegādāties ceratoniju pulveri no Itālijas, fasētu 250 g un 500 g maisiņos.Sortimentā ir šokolāde uz ceratoniju ar dažādām piedevām. Ir arī gatavi komplekti šokolādes pagatavošanai uz ceratoniju mājās vai draugu lokā, interesanti pavadot vakarus. 

Mēs saviem klientiem piedāvājam tikai to labāko, ko mīlam paši!

Mandeļu pasta

18. feb. 2022, Nav komentāru
Mandeles augu olbaltumvielu satura ziņā ieņem 2. vietu aiz zemesriekstiem. Tas ir bagāts ar taukskābēm, minerālsāļiem, vērtīgām ēteriskajām eļļām, antioksidantiem, fosforu, cinku, varu, dzelzi, magniju un ir viens no labākajiem viegli sagremojama kalcija avotiem.
Mūsu mandeļu pastai ir maiga krēmīga tekstūra, patīkami izteikts grauzdētu mandeļu aromāts un dabiska salda garša. Nav kontrindikāciju diabētam, tk. nesatur saldinātājus. Un mandeles lieliski attīra asinis, palīdz pret rīkles slimībām, stimulē smadzeņu darbību un nomierina nervus.
Ielejiet pankūkas vai siera kūkas, pievienojiet putrai, biezpienam vai konditorejas izstrādājumiem. Līdz ar mandeļu sviesta parādīšanos jūsu mājās visai ģimenei brokastīs ir tikai veselīgi labumi.
Un jūs varat arī smērēt pastu tieši uz ābola vai ēst to ar banānu - tas ir garšīgi un veselīgi. Tāpat mandeļu pastu var izmantot kā vienu no sastāvdaļām salātu mērcē, kā arī cepšanā.
Noteikti pamēģini atjaunot riekstu pienu no mandeļu pastas, blenderī saputot ēdamkaroti pastas ar tasi ūdens (var būt silts), šķipsniņu sāls un kanēļa, medu vai pāris dateles (lai gan bez saldā piena sanāks nedaudz salds), karote kokosriekstu vai linsēklu eļļas - šo Mandeļu pienu var izmantot kā bāzi banānu un augļu smūtijiem, piena-vaniļas pudiņam ar čia sēklām, dzērienam ar kakao vai cigoriņiem, bet pats par sevi tāds piens ir īsts kārums ar maksimālu labumu.


Kas ir Fino de Aroma kakao?

17. feb. 2022, Nav komentāru
Šī ir rafinētu, aromātisku kakao šķirņu klasifikācija. Tie ir ļoti reti sastopami un veido tikai aptuveni 7% no pasaules kakao pupiņu produkcijas. Starptautiskā kakao asociācija (ICCO) apraksta šīs šķirnes kā kakao ar garšīgu aromātu un garšu. Šo elitāro šķirņu šokolāde ir īstiem cienītājiem un gardēžiem!
Nekam nevar būt lielāka ietekme uz šokolādes garšu kā izmantotā kakao kvalitātei. Pasaules tirdzniecībā izšķir plaša patēriņa kategorijas, kuras izmanto lielie ražotāji, un mēs tās redzam veikalu plauktos, un cēlas kakao pupiņu šķirnes, ko šokolādes ražotāji iegādājas amatnieku šokolādes ražošanai.
Atšķirība slēpjas kvalitātē: Forastero kakao pupiņas pieder patērētāju šķirnei, Criollo, Trinitario un Arriba National kakao pupiņas pieder pie cēlajām Fino de Aroma šķirnēm.
Ja uz šokolādes iepakojuma nav norādīts, kura kakao pupiņu šķirne, nav audzēšanas reģiona, tad jāpieņem, ka šokolāde ir izgatavota no lētām, patēriņa šķirnēm.


Jaunākie ieraksti

  • Tējas zieds: kā pareizi uzvārīt šo unikālo tēju?
    14. okt. 2024
  • Augu piens
    16. mai. 2023
  • Tahini, ko mēs zinām par šo pastu?
    11. apr. 2023
  • Interesants par kerobu
    25. aug. 2022
  • Mandeļu pasta
    18. feb. 2022
  • Kas ir Fino de Aroma kakao?
    17. feb. 2022

Video

Šokolādes gatavošanas instrukcijas


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

SIA SWEECO 2020
       SIA SWEECO noslēgts līgums ar LIAA par inkubācijas atbalsta saņemšanu ERAF projektā Nr. 3.1.1.6/16/I/001 “Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators”.